Вафли от Лиеж

Най-разпространените в Белгия
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
420 г брашно
1/4 ч. л. сол
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 яйца (на стайна температура)
1 пакетче жива мая
300 г краве масло
200 мл газирана вода на стайна температура
120 г перлена захар

за сосовете:
1,5 л прясно мляко
150 г захар
1/2 пакет ванилов пудинг
1/2 пакет шоколадов пудинг
1/2 пакет карамелен пудинг


Начин на приготвяне:
1
Вафли от Лиеж
Яйцата се разбиват и към тях се добавят разтопеното масло и маята, разтворена в малко газирана вода. Разбива се добре. Налива се и останалата газирана вода и отново се разбива.
2
Вафли от Лиеж 2
Брашното се смесва със солта и ваниловата захар.
3
Вафли от Лиеж 3
Добавя се към яйчената смес.
4
Вафли от Лиеж 4
Разбива се 10 минути, докато се получи гъсто, лепкаво тесто.
5
Вафли от Лиеж 5
Оставя се да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.
6
Вафли от Лиеж 6
Добавя се перлената захар.
7
Вафли от Лиеж 7
Разбърква се добре и се оставя още 10 минути.
8
Вафли от Лиеж 8
Форма за гофрети се загрява и се намазва с масло.
9
Вафли от Лиеж 9
Пекат се гофрети.
10
Вафли от Лиеж 10
Всеки пудинг се сварява с 50 г захар в 500 мл мляко.
11
Вафли от Лиеж 11
Готовите вафли се поднасят със сосовете.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
мисля че захарта е в повече, поне на мен ми дойде в повече !
6.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
Тези класически гофретки са твърде мазни за моя вкус, въпреки че вкъщи се приеха радушно.
5.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Ели, използваме едно кубче жива мая (42 г). Принципно не трябва да имаш опасения относно разтварянето на маята - за да се получи, не е нужно течността да е топла. Освен това, в последствие, тестото се оставя да втаса и така има достатъчно време, маята да си свърши работата.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Доника, перлената захар е различна, като целта е, вафлите приготвени с нея да станат още по-хрупкави. Може да се замени с бяла захар.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
Съжалявам, ако аз съм в грешка, но гледах рецептата по телевизията и имам (па макар и далечен) спомен, че маята беше суха. А и това, че в рецептата пише \"пакетче\" мая никак не ми помага с дилемата, тъй като живата мая, все пак, се измерва в кубчета, а и ми се струва, че трудно ще я разтворя в непритоплена газирана вода.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: