Орехова торта

Незаменим вкус от детството...
Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 14.08.2018
Орехова торта
Орехова торта
Орехова торта
 
Необходими продукти:
за блата:
250 г ситно смлени орехи
120 г захар
8 яйца
краве масло за намазване

за крема:
250 г краве масло на стайна температура
200 г пудра захар
50 г какао


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци, Жълтъците се разбиват със захарта, докато удвоят обема си и след това към тях се добавят разбитите на сняг белтъци, смлените орехи и хубаво се разбърква. Готовата смес се изсипва в кръгла форма за печене предварително намазана с масло. Блата се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна около 25-30 минути. Готовият блат се оставя да изстине и след това се разрязва на две.
2
Маслото за крема се разбива с пудрата захар, докато побелее и след това се добжавя какаото. Единия блат се намазва с крема, слага се втория блат отгоре и също се намазва. Тортата се украсява с натрошени орехи или други ядки по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Athanasios Tsalkatis се регистрира в сайта.
Nevena коментира рецептата Овчарски пай
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: