Ориз с херинга и грах

Дата: 29.04.2010
Източник: Бон Апети
Ориз с херинга и грах
 
Необходими продукти:
100 г ориз
200 г херинга
100 г грах (от консерва или замразен)
1/2 ч. л. джинджифил
2 с. л. зехтин
1 ч. л. соев сос
див лук за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява в подсолена вода и се смесва с джинджифила.
2
Херингата се запържва в сгорещения зехтин за 1–2 минути. Добавя се грахът, бърка се 2–3 минути, овкусява се със соевия сос и се дръпва от огъня.
3
В чинии за сервиране с помощта на метален пръстен се оформят канапета от ориза. Отгоре се аранжира рибата и порциите се украсяват с пера див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
Габриела Георгиева се регистрира в сайта.
Цветозара се регистрира в сайта.
Гергана Димова коментира рецептата Торта сандвич
Borislava Isaeva коментира рецептата Лесен кекс
Биска Стайко коментира рецептата Кокосово реване
Християн Кръстев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта