Пиле „Сюрприйм“ с лимонов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Пиле „Сюрприйм“ с лимонов сос
 
Необходими продукти:
4 броя пилешки гърди
100 г замразен спанак
1 морков
сол и бял пипер на вкус
сокът от 1 лимон
250 мл течна сметана
сол и бял пипер на вкус
зеленчуци по избор


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Сюрприйм“ с лимонов сос
Гърдите се разстилат, начукват се и се овкусяват със сол и бял пипер.
2
Пиле „Сюрприйм“ с лимонов сос 2
Върху тях се поставя от предварително бланширания спанак.
3
Пиле „Сюрприйм“ с лимонов сос 3
Добавя се и нарязаният на ивички морков.
4
Пиле „Сюрприйм“ с лимонов сос 4
Навива се на руло с пластик фолио. Увива се като бонбон и се приготвя на пара около 10 минути.
5
Пиле „Сюрприйм“ с лимонов сос 5
Лимоновият сок се загрява на огъня 2–3 минути, добавя се течната сметана, овкусява се със сол и бял пипер и когато се сгъсти, се оттегля от огъня. Сервира се в големи чинии, като пилето се реже на филии, украсява се със соса и се гарнира със задушени зеленчуци по желание.

Съветите на майстора:
Ако нямате уред за готвене на пара, поставете на дъното на тенджера обърната чиния, налейте малко вода, без да я покрива, и отгоре поставете „бонбона”.
 

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: