Ориз с праз и кедрови ядки

Вкусно постно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
бялата част от 2 стръка праз
1 глава лук
3 скилидки чесън
150 г дългозърнест ориз
700 мл зеленчуков бульон
4 стръка магданоз
20 г кедрови ядки
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз с праз и кедрови ядки
Празът, лукът и чесънът се почистват и се нарязват наситно. Запържват се в сгорещения зехтин.

2
Ориз с праз и кедрови ядки 2
Добавя се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
3
Ориз с праз и кедрови ядки 3
Налива се бульонът и се готви, докато оризът го абсорбира. Дърпа се от огъня.
4
Ориз с праз и кедрови ядки 4
Кедровите ядки се запичат на сух тиган.
5
Ориз с праз и кедрови ядки 5
Магданозът се наситнява.
6
Ориз с праз и кедрови ядки 6
Ядките и магданозът се добавят към ориза.
7
Ориз с праз и кедрови ядки 7
Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2021
Много вкусна рецепта. Моето изпълнение беше вкусно (добавих и моркови), но бульонът за такова количество ориз доста го пресготви. Може би е въпрос на вкус, следващият път бих добавила по-малко бульон. Благодаря за чудесната рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2019
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2016
Приготвих рецептата с ядки - лешник, орехи и бадеми, които предварително накиснах във вода и обелих и тогава запекох в тиган! Прекрасна пролетна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


313 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: