Основно тесто за бисквити

Едно тесто, безброй варианти
Източник: Красимир
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 30.07.2019
Основно тесто за бисквити
 
Необходими продукти:
225 г краве масло
280 г кафява захар „Мусковадо“
170 г бяла захар
355 г брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
2 яйца L
2 ч.л. екстракт ванилия

за пълнеж по избор:
шоколад (различни видове)
захарни пръчици
стафиди
какао
овесени ядки


Начин на приготвяне:
1
Брашното се разбърква със содата за хляб и солта.
2
Маслото се разтопява и се оставя да се охлади до стайна температура. Двата вида захар се разбъркват много добре, докато се разбият всички бучки. Добавя се разтопеното масло и се разбива енергично около минута. Едно по едно се чукват яйцата и продължава да се разбива. Ароматизира се с ванилията.
3
Сухите съставки се смесват с мокрите. Добавя се избраният пълнеж и се разбърква с шпатула, докато се смесят добре. Готовото тесто се оставя да почине за 30 минути до 2 часа в хладилник.
4
След това от тестото се оформят бисквити и се подреждат в тава, застлана с пергаментова хартия. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: