Отворена баница „Маргарита“

Отклоняваме се от класиката, за да заложим на хрупкав блат от точени кори
Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7 кори за баница (фино точени)
80 г краве масло
40 г сирене „Пармезан“
1 голяма глава лук
2 топки „Моцарела“ (общо 250 г)
4 твърди розови домата
3–4 стръка босилек



Начин на приготвяне:
1
Отворена баница „Маргарита“
Маслото се разтопява, пармезанът и моцарелата се настъргват.
2
Отворена баница „Маргарита“ 2
В тава с хартия за печене се поставя първата кора, намазва се с разтопено масло и после се поръсва с настърган пармезан. След това се поставя друга кора и процедурата се повтаря, докато корите свършат.
3
Отворена баница „Маргарита“ 3
Лукът и доматите се нарязват на тънки шайби.
4
Отворена баница „Маргарита“ 4
Върху корите се поставя лукът, после се поръсва с моцарела и накрая се разпределят доматите.
5
Отворена баница „Маргарита“ 5
Баницата се пече за 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.Когато стане готова, се поръсва с накъсани листа босилек и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2022
Стана вкусна и я изядохме, но беше много мазна, дори с 40 гр масло (вместо с 80). А корите прекалено много се трошат.
14.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2021
Вкусна е, но много мазна се получи, дори с по-малко масло.
13.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2016
Става изключително вкусна пица, тънка, уникална. Понеже нямах домати сложих доматена паста и прибавих шунка между корите, а отгоре царевица.
12.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Уникално вкусно е....трети ден поред я правя и всеки път е по -вкусна и по-вкусна:)))) не препоръчвам други сирена, аз пробвах, леко се степва , или трябва да се изчака да изстине, но днес пробвах с настъргана шунка, два пласта, просто уникално....:)
11.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Благодаря ви за хубавата рецепта. Стана много вкусна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: