Картофени ньоки с тиквен сос и салвия

Приготвянето им отнема време, но си заслужава до последната хапка
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг стари картофи
1 яйце
250 г брашно
1/2 ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер на вкус
брашно за размесване

за соса с тиква:
500 г тиква цигулка
250 мл животинска сметана
1/2 ч. л. индийско орехче
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за пърженото масло:
6 скилидки чесън
1/4 връзка салвия
30 г кедрови ядки
3 чушки
100 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Картофени ньоки с тиквен сос и салвия
Картофите се измиват и се сварява цели и необелени. След това се белят и се сплескват в тава. Сушат се на 120 градуса с вентилатор за 15 минути, като се внимава да не хванат кора. Прехвърлят се в купа се и се намачкват със сол, черен пипер, индийско орехче, яйцето и брашното.
2
Картофени ньоки с тиквен сос и салвия 2
Тиквата се обелва и се настъргва. Задушава се с в маслото, налива се сметаната и се овкусява със сол черен пипер и индийско орехче.
3
Картофени ньоки с тиквен сос и салвия 3
От тестото върху набрашнен плот се оформят фитили, които се нарязват и се варят в подсолена вода на два пъти, докато изплуват на повърхността.
4
Картофени ньоки с тиквен сос и салвия 4
Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват кедровите ядки, пеперончините, нарязаните скилидки чесън и листата салвия.
5
Картофени ньоки с тиквен сос и салвия 5
Сварените ньоки се сипват в горещия тиквен сос и се разбъркват. Сервират се в дълбоки чинии и се заливат с пърженото масло.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
Много вкусни, но си купих готови и се възползвах от идеята за сос и олиото към него.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: