П итки с картофи и мед

Дата: 16.12.2013
Източник: Дамяна
ТИТЛА: Експериментатор
П итки с картофи и мед
 
Необходими продукти:
300 г брашно
7 г суха мая
100 мл картофена отвара
2 картофа варени
1 ч, л захар
2 ч, л. захар захар
2 с, л мляко
2 с. л. мед
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 яйце
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в отварата от варенето на картофите заедно със захарта и малко брашно. Оставя се на топло за 5-10 минути. Прибавя се брашното, смачканите картофи, прясното мляко, медът и солта.Меси се 5-7 минути, като накрая се прибавя и олиото.Омесва се гладко и еластично тесто, което се оформя на топка.Поставя се в намаслена купа и се намазва отгоре с олио.Купата се покрива със "свежо" фолио и се оставя за 1 час да втаса на топло.(Аз слагам в предварително загрята на 50 градуса фурна, така става за окоо 30 минути).

2
П итки с картофи и мед  2Втасалото тесто се прехвърля върху набрашнена повърхност и се обработва още 3-4 минути. Разделя се на малки топчета около 24 броя( може и по-големи).Нареждат се на разстояние в една голяма 30 см намаслена с олио тава. Покриват се и се оставят да втасат 1 час.(Също във фурната за по-бързо.


3
П итки с картофи и мед  3Питките се пекат 7-8 минути на 230 градуса. Изваждат се и се намазват с разбито яйце. Температурата на фурната се намалява до 200 градуса и се пекат още 8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
питките заслужават внимание защото са много ароматни и меки и запазват свежестта си за няколко дни. Макар че, естествено са най-вкусни токущо извадени от фурната:).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта