Палачинки

Дата: 03.04.2016
ТИТЛА: Чирак
Палачинки
 
Необходими продукти:
2 яйца
2 ч. ч. прясно мляко (400 мл)
2 ч. ч. брашно
1 щипка сол
2-3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Разбийте яйцата със солта в дълбока купа. Добавете млякото, като разбърквате. Постепенно добавете и брашното, и бъркайте, до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 с. л. олио.
2
Загрейте тигана (Ако използвате тефлонов тиган може да не слагате мазнина). Сипете около 1 черпак от сместа и я разлейте по цялата основа на тигана.
3
Пържете, докато палачинката започне леко да се отделя по краищата. Обърнете палачинката с помощта на дървена шпатула. Когато крайчетата порозовеят и се повдигнат, палачинката е готова. Гарнирайте по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Ето ги и моите
2.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2016
това са моите
1.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2016
Много вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта