Палачинки

Дата: 03.04.2016
ТИТЛА: Чирак
Палачинки
 
Необходими продукти:
2 яйца
2 ч. ч. прясно мляко (400 мл)
2 ч. ч. брашно
1 щипка сол
2-3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Разбийте яйцата със солта в дълбока купа. Добавете млякото, като разбърквате. Постепенно добавете и брашното, и бъркайте, до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 с. л. олио.
2
Загрейте тигана (Ако използвате тефлонов тиган може да не слагате мазнина). Сипете около 1 черпак от сместа и я разлейте по цялата основа на тигана.
3
Пържете, докато палачинката започне леко да се отделя по краищата. Обърнете палачинката с помощта на дървена шпатула. Когато крайчетата порозовеят и се повдигнат, палачинката е готова. Гарнирайте по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2018
Една от най-често ползваните рецепти за палачинки, която харесвам.
6.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2018
Страхотни палачинки!
5.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2018
Страхотни!
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
уникалнии палачинки
3.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Ето ги и моите
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


КухненскоБедствие коментира рецептата Тиквена супа
Mandarina Brauswetter коментира рецептата Пияни моркови
Daniela Androva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Фритата с гъби и праз
Николай Цветков се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта