Португалски тарталети

Пастис де Белем
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
250 г краве масло (със стайна температура)
1/4 ч. л. сол

за крема:
6 жълтъка
300 мл прясно мляко
200 г захар
3 с. л. брашно
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 щипка канела



Начин на приготвяне:
1
Португалски тарталети
Брашното се смесва със солта и 150 мл вода.
2
Португалски тарталети 2
Замесва се тесто и се разточва върху набрашнен плот. Оформя се квадрат.
3
Португалски тарталети 3
Върху 2/3 от тестото се разпределя 1/3 от маслото и се размазва.
4
Португалски тарталети 4
Затваря се като писмо.
5
Португалски тарталети 5
Внимателно се притиска, за да излязат балончетата.
6
Португалски тарталети 6
Завърта се на 90 градуса и същата процедура се повтаря още два пъти.
7
Португалски тарталети 7
Така оформеното тесто се прибира в хладилник за 2 часа. След това се разточва на кора.
8
Португалски тарталети 8
С помощта на ринг се изрязват 9 кръгчета.
9
Португалски тарталети 9
Поставят се в дупките на форма за мъфини.
10
Португалски тарталети 10
Жълтъците за крема се разбиват с 50 мл от млякото, канелата, ванилията и брашното.
11
Португалски тарталети 11
Останалото мляко се кипва със захарта и се налива на тънка струйка към жълтъците.
12
Португалски тарталети 12
Сместа се готви на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато кремът се сгъсти, след това леко се охлажда.
13
Португалски тарталети 13
Кремът се разпределя в тестените кръгове.
14
Португалски тарталети 14
Тарталетите се пекат 8–10 минути в загрята на 240 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: