Орехов хляб с квас

С неустоимо хрупкава коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
200 г пълнозърнесто брашно
150 г квас
100 г печени орехи
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Орехов хляб с квас
Квасът се разтваря в 350 мл хладка вода.
2
Орехов хляб с квас 2
Смесва се с двата вида брашно и солта. Разбърква се добре. Оставя се да почине 20 минути.
3
Орехов хляб с квас 3
Сипват се накълцаните орехи и отново се разбърква. Оставя се да втаса за 2–3 часа, като през 40–50 минути се размесва в купата.
4
Орехов хляб с квас 4
Оформя се хляб, поръсва се обилно с брашно и се оставя да втаса за 2–3 часа, покрит с кърпа.Слага се в загрят съд с дебело дъно, правят се прорези с нож и се похлупва. Пече се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Орехов хляб с квас 5
След това капакът се маха и хлябът се пече още 30–40 минути.



Съвет: Във фурната сложете и съд с вода, за може по време на печенето да се образува пара, което ще направи коричката на хляба по-хрупкава.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Разкошен хляб!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: