Орехов хляб с квас

Дата: 07.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
200 г пълнозърнесто брашно
150 г квас
100 г печени орехи
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Орехов хляб с квасКвасът се разтваря в 350 мл хладка вода.
2
Орехов хляб с квас 2Смесва се с двата вида брашно и солта. Разбърква се добре. Оставя се да почине 20 минути.
3
Орехов хляб с квас 3Сипват се накълцаните орехи и отново се разбърква. Оставя се да втаса за 2–3 часа, като през 40–50 минути се размесва в купата.
4
Орехов хляб с квас 4Оформя се хляб, поръсва се обилно с брашно и се оставя да втаса за 2–3 часа, покрит с кърпа.Слага се в загрят съд с дебело дъно, правят се прорези с нож и се похлупва. Пече се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Орехов хляб с квас 5След това капакът се маха и хлябът се пече още 30–40 минути.



Съвет: Във фурната сложете и съд с вода, за може по време на печенето да се образува пара, което ще направи коричката на хляба по-хрупкава.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Разкошен хляб!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта