Мъфини с шунка и кашкавал

Източник: Яна
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.03.2016
Мъфини с шунка и кашкавал
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 яйце
1 жълтък
200 мл прясно мляко
1 пакетче (7 г) суха мая (или 1/2 кубче прясна мая)
100 мл олио
470 г брашно
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

за плънката:
50 г шунка
50 г кашкавал
чубрица (по желание)

за украса:
12 бр. чери домати
200 г крем сирене


Начин на приготвяне:
1
Прясното мляко се затопля и към него се добавят маята, захарта и малко брашно. Сместа се оставя да престои за десетина минути, докато маята шупне.
2
Брашното се пресява и към него се добавят солта, яйцето, сместа с маята и олиото. Замесва се меко тесто, което се оставя да почине за 15 минути.
3
Шунката и кашкавалът се нарязват на дребни парченца. По желание може да се добави малко чубрица.
4
Отпочиналото и втасало тесто се разделя на 12 равни части (топчета), всяка по около 65 г.
5
Всяко топче се разточва в кръгла форма. Половината се разрязва на лентички, така че тестото да заприлича на гребен. Върху другата половина се слага от плънката и цялото се навива на руло, което се завива като охлювче и се слага в тавичка за мъфини. Така се приготвят всички топчета и се намазват с разбит жълтък.
6
Мъфините се пекат до готовност в загрята на 200 градуса фурна.
7
Крем сиренето се разбива и готовите мъфини се украсяват с него (с помощта на пош или шприц). Отгоре, върху всеки мъфин, се слага по едно чери доматче.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2018
Не ми се получиха
1.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2016
Много са красиви,супер изглеждат а и предполагам са вкусни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: