Солен кекс с кашкавал, сирене, маслини и шунка

Дата: 23.03.2016
ТИТЛА: Чирак
Солен кекс с кашкавал, сирене, маслини и шунка
 
Необходими продукти:
200 г брашно
100 г шунка
100 г кашкавал
80 г маслини без костилки (черни или зелени)
100 мл прясно мляко
100 г сирене
100 мл олио
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват с прясното мляко и олиото, след това се добавя брашното смесено с бакпулвера. Разбърква се до хомогенизиране.
2
Сиренето се натрошава, а кашкавала, шунката и маслините се нарязват на парченца.
3
Прибавят се към тестото заедно с чубрицата и хубаво се разбърква.
4
Сместа се изсипва в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2017
Тази ми е любимата рецепта за солен кекс. Правила съм я и в кръгла и в правоъгълна форма и все ми се получава. Плънката си я правя по мой вкус и количество "на око". Обикновено слагав шунка, сирене маслини, кис. крактавички, сушени домати и 1ч.л. песто.
5.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2017
Моля не ни подвеждайте със снимки които не са от рецептата!
4.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2017
Пак трябва да сменям очилата.)))) В рецептата е записано, че се пече в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене. Отгоре стои снимка на гофрирана КРЪГЛА форма за кейк. Представям си как се покрива подобна форма с хартия за печене и настръхвам.)))) Кое от двете е вярното?))
3.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Още топъл топъл го нападнахме ;-)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2016
Веселин, направена е необходимата корекция. Благодарим ти за вниманието.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта