Пълнен шаран

Гост: Нончо Воденичаров
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнен шаран
 
Необходими продукти:
1 шаран (2 кг)
1 ч. л. чубрица
2 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. доматен сок
1 глава лук
3-4 маслини
2-3 моркова
2-3 кисели краставички
200 г гъби
300 г кайма
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнен шаран
Лукът и морковите се нарязват надребно и се запържват в сгорещено олио.
2
Пълнен шаран  2
Добавят се нарязаните гъби и доматеният сок.
3
Пълнен шаран  3
Слагат се каймата и киселите краставички.
4
Пълнен шаран  4
Подправя се с червения пипер, солта и чубрицата.
5
Пълнен шаран  5

Почистеният шаран се пълни с плънката, сипва се доматеният сок и накрая се слагат маслините. Зашива се, покрива се с фолио и се пече 60 минути във фурна на 180 градуса. Изважда се, фолиото се маха и шаранът се поръсва с настъргания кашкавал. Връща се във фурната и се пече, докато кашкавалът стане златист.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: