Летен зеленчуков гювеч

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2-3 червени чушки
1-2 ч. л. червен пипер
1 к. ч. олио
1 ч. ч. грах
1 клонка целина
1 глава лук
1-2 моркова
1-2 патладжана
2 резена зеле
2-3 домата
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Летен зеленчуков гювеч
Лукът се нарязва наедро и се задушава в гювеч във фурна с олиото.
2
Летен зеленчуков гювеч 2
Патладжаните се нарязват на кубчета и се оставят да се отцеждат.
3
Летен зеленчуков гювеч 3
В съда с лука се добавят червен пипер, сол и нарязаните наедро чушки, моркови, патладжани и целина и продължава да се задушава.
4
Летен зеленчуков гювеч 4
Слагат се зелето, нарязаните наедро домати и грахът и отново се поръсва със сол.
5
Летен зеленчуков гювеч 5
Сипват се гореща вода и още олио и се изпича за 30 минути. Преди поднасяне зеленчуковият гювеч се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: