Пълнени чушки с гъби и ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2008
Пълнени чушки с гъби и ориз
 
Необходими продукти:
300-400 г печурки
8-10 чушки
4 домата
1 глава лук
10-12 стръка магданоз
60-80 мл олио
1 1/2 ч. ч. ориз
2 щипки естрагон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с гъби и ориз
Чушките се почистват от семето, посоляват се отвътре и се слагат в тава.
2
Пълнени чушки с гъби и ориз 2
Лукът се нарязва надребно и се запържва в загрято олио 1-2 минути.
3
Пълнени чушки с гъби и ориз 3
Добавят се нарязаните на филии печурки.
4
Пълнени чушки с гъби и ориз 4
Поръсва се с черен пипер.
5
Пълнени чушки с гъби и ориз 5
Един домат се нарязва надребно и се слага при гъбите заедно с почистения ориз.
6
Пълнени чушки с гъби и ориз 6
Бърка се непрекъснато, докато оризът стане стъклен.
7
Пълнени чушки с гъби и ориз 7
Сипва се вряла вода и се оставя на слаб огън, докато оризът поеме водата, като периодично се разбърква. Овкусява се с наситнен магданоз, естрагон и черен пипер.
8
Пълнени чушки с гъби и ориз 8
Готовата смес се разпределя в чушките и в тавата.
9
Пълнени чушки с гъби и ориз 9
Пълнените чушки се покриват с останалите нарязани наситно домати.
10
Пълнени чушки с гъби и ориз 10
Сипват се 2-3 пръста вряла вода и олио и ястието се пече 45 минути във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2021
Чушките станаха много добре. Както се вижда съм добавил и малко картофи от страни.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2016
Направих я днес и въпреки, че ги варих, а не пекох, станаха много хубави!
2.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
Стават много вкусни и без доматите, както ги направих аз, защото не ми понасят на стомаха :)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
Тези чушки приготвям за Бъдни вечер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: