Пълнена тиква

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 17.09.2014
Пълнена тиква
 
Необходими продукти:
1/2 малка тиква „Цигулка”
1 ч. ч. натрошени сурови орехи
1 ч. ч. натрошени сурови бадеми
2 ч. ч. сушени плодове (стафиди, кайсии, сини сливи, смоки
4 с. л. мед
1 ч. л. канела
1/2 к. ч. ром (1 есенция ром)
1/2 к. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Почистете добре тиквата от семките.
2
Нарежете всички сушени плодове на по-едри парчета. По същия начин нарежете и ядките.
3
Смесете ги в купа заедно с меда, канелата и рома. Добавете и 1/2 к. ч. вода и разбъркайте добре.
4
Напълнете догоре почистената от семките тиква със сместа.
5
Поставете тиквата в тава с малко вода и я печете около два часа до два часа и половина на 180 градуса.
Поднася се студена, като по желание може да я поръсите със запечени ядки от орехи, бадеми или лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: