Медена торта с крем от бял шоколад

Дата: 19.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
225 г брашно
1 с. л. бакпулвер
1 щипка сол
125 г краве масло (на стайна температура)
150 г захар
2 яйца
1 пакетче бурбонска ванилова захар
80 мл прясно мляко
130 г мед
50 г филирани бадеми
масло за намазване
за крема:
400 г крем сирене
200 г бял шоколад
100 мл животинска сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Медена торта с крем от бял шоколадБрашното се смесва със солта и бакпулвера.
2
Медена торта с крем от бял шоколад 2Маслото се разбива със захарта и ваниловата захар, и едно по едно се добавят яйцата.
3
Медена торта с крем от бял шоколад 3Сипват се 1/3 от сухите съставки и 1/3 от млякото и се разбърква с шпатула. Прибавят се останалите сухи съставки и мляко, и пак се разбърква внимателно.
4
Медена торта с крем от бял шоколад 4Сместа се изсипва в намазана с масло и покрита с хартия форма за печене.
5
Медена торта с крем от бял шоколад 5Отгоре се разпределя медът и се поръсва с бадемите.
6
Медена торта с крем от бял шоколад 6Пече се 45 минути на 180 градуса, охлажда се и се реже надве.
7
Медена торта с крем от бял шоколад 7Крем сиренето се разбива внимателно с ваниловата захар. Шоколадът се разтопява и се налива на тънка струйка към сиренето, при постоянно бъркане.
8
Медена торта с крем от бял шоколад 8Добавя се разбитата сметана и се разбърква с шпатула.
9
Медена торта с крем от бял шоколад 9Долният блат се маже с шоколадовия крем и отгоре се слага другият блат.
10
Медена торта с крем от бял шоколад 10Оставя се да престои поне 4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2018
Доволна съм!
13.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2015
Мноооого вкусна!
12.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Почти за малко не стигна (добре че имаше гости, които не обичат сладкото) :)
11.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Да, Надежда, ако медът се смеси с тестото, ще се получи различно на вкус. Освен това, когато медът е отгоре, се получава златиста и апетитна коричка, а ако медът е в тестото, тази коричка няма да я има.
10.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
Амада, ние използвахме форма с подвижно дъно, застлана с пергаментова хартия и пекохме на 180 градуса, с вентилатор.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Индийска супа от леща
Гала се регистрира в сайта.
Найденова коментира рецептата Бананово-меден шейк
Анна коментира рецептата Доматена салата с яйчен сос
Hristina Mirtcheva се регистрира в сайта.
Мария Милчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта