Шоколадов сладкиш с круши

Сочно предложение за любителите на сладките изкушения
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 г краве масло
80 г черен шоколад (кувертюр)
1 с. л. бренди
3 яйца
80 г захар
80 г белени лешници
3 круши
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов сладкиш с круши
Лешниците се смилат.
2
Шоколадов сладкиш с круши 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до побеляване.
3
Шоколадов сладкиш с круши 3
Шоколадът и маслото се разтопяват, добавят се брендито, разбитите жълтъци и се разбърква. Сипват се и лешниците и отново се разбърква. Внимателно се прибавят и разбитите с щипка сол белтъци.
4
Шоколадов сладкиш с круши 4
Сместа се сипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см.
5
Шоколадов сладкиш с круши 5
Крушите се обелват, разполовяват се, почистват се от семките и се подреждат във формата, с разреза надолу.
6
Шоколадов сладкиш с круши 6
Сладкишът се пече 45 минути на 180 градуса. Охлажда се добре и по желание се поднася със сметана или със сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2015
Снимка на сладкишът ми с круши
8.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2014
И този сладкиш се оказа божествен... Изпекох го в обикновена тавичка поради липсата на силиконова. Малко трудно беше с ваденето на парченцата, затова вече си купих такава форма :)
7.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Много стилен десерт! Гарнирах го със заквасена сметана, разбъркана леко с малко пудра захар и нарязани листенца свежа мента. :)
6.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
Имах само 2 яйца и пак стана разкошно!
5.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2014
Не ми допадна много, може би крушите не бяха достатъчно меки и сочни, мисля че с някакъв друг полд ще е по-добре...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: