Пълнени чушки с ориз и гъби

Дата: 02.12.2003
Източник: Бон Апети
Пълнени чушки с ориз и гъби
 
Необходими продукти:
10-12 червени чушки
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
2 щипки естрагон
1 кубче гъбен бульон
8 с. л. олио
1 глава кромид лук
2 моркова
300 г стерилизирани гъби
300 г ориз
2 стръка целина
4 скилидки чесън
1 с. л. доматено пюре
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с ориз и гъбиНарязаните надребно лук и моркови се запържват за 1-2 минути в сгорещеното олио, прибавят се отцедените от маринатата гъби и се разбърква. Пържи се 2-3 минути и се добавя почистеният и измит ориз, който се пържи до стъклено. Залива се с 300 мл вряла вода, овкусява се със стритото кубче бульон и се разбърква. Изчаква се оризът да поеме водата и се овкусява с естрагона, черния пипер и солта.
2
Пълнени чушки с ориз и гъби 2Чушките се почистват от семето и се пълнят с приготвената плънка. Подреждат се в тава, в която са поставени целите стръкове целина и небелените скилидки чесън, заливат се с 1 пръст вода.
Пекат се в предварително загрята фурна около 30 минути при температура от 180 градуса.
3
Пълнени чушки с ориз и гъби 3Брашното за соса се запича на сух тиган до златисто и се залива с 1 1/2 ч. ч. студена вода. Добавя се доматеното пюре и се бърка, докато се разтвори. Сосът от изпечените чушки се прецежда и с него се разрежда брашнено-доматената каша, като се разбърква. Прибавя се намачканата месеста част от изпечения с чушките чесън, овкусява се със сол и се оставя да ври, докато започне да се сгъстява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта