Пълнени чушки с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2003
Пълнени чушки с царевица
 
Необходими продукти:
10-12 сушени чушки (или замразени)
1 голяма глава лук
200-250 г царевица
30-40 г маргарин
50 г целина
3 домата
2 скилидки чесън
2 щипки мащерка
1/2 ч. л. червен пипер
1 стрък копър


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с царевица
Чушките се заливат с вода и се оставят да набъбнат. Целината се измива, обелва се и се настъргва, лукът се нарязва наситно и се задушават заедно на тих огън под капак.

2
Пълнени чушки с царевица 2
Към задушените лук и целина се прибавят царевицата и нарязаните наситно чесън и домати. Разбърква се, изчаква се да кипне и се овкусява с мащерка, сол и копър.
3
Пълнени чушки с царевица 3
Малко преди плънката да се свали от огъня (трябва да остане на мазнина), се поръсва и червеният пипер.
4
Пълнени чушки с царевица 4
Чушките се пълнят с готовата плънка. Нареждат се в тавичка, заливат се с малко вода и се запичат за около 30 минути в умерена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2014
Нещо между мексиканско и българско усещане за ястие - не останах очарован. Комбинацията от царевица, целина и чесън се оказа, че не е за мен. Малко странна дойде, за моя вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: