Пълнени домати със сирене, лук и копър

Дата: 07.06.2018
Източник: Пламен Тодоров
ТИТЛА: Чирак
Пълнени домати със сирене, лук и копър
 
Необходими продукти:
8 розови домата
200 г сирене
100 г извара
1 скилидка чесън
2-3 с. л. олио
2-3 стръка пресен копър
 

Начин на приготвяне:
1
С остър нож се изрязват капачета на доматите. След това сърцевината на доматите се изрязва и се изгребва с чаена лъжичка, като се внимава да не бъдат пробити.

2
Сиренето, изварата и наситненият чесън се слагат в купа и се намачкват с вилица, като по време на мачкането се добавя олиото. След като се получи сравнително еднородна смес, към нея се поръсва наситненият копър.

3
Доматите се пълнят със сместа, с помощта на чаена или супена лъжица и отгоре се поставят отрязаните капачета.

4
Така приготвените домати се слагат в хладилник за около 1-2 часа и се сервират като предястие за аперитив - ракия или водка.


Съвети:
Ако нямате розови домати може да използвате и друг сорт - средно големи и добре оформени, и да не са прекалено узрели.

Добре е, да се направят поне 10-12 бр., тъй като обикновено по 1-2 бр. на човек са малко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта