Пиле якитори

Дата: 22.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешка пържола от бут (без кожа)
5 връзки пресен лук (само бялата част)
1 ч. л. тогараши (японска пикантна суха смес от подправки)
сол на вкус
олио за намазване
за соса:
60 мл соев сос
50 мл сладко оризово вино „Мирин“
1 скилидка чесън
2 ч. л. кафява захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле якиториВ касерола се смесват соевият сос, оризовото вино, кафявата захар и накълцаният чесън. Кипва се и се оставя на умерен огън, докато леко се сгъсти.
2
Пиле якитори 2Готовият сос се дърпа от огъня.
3
Пиле якитори 3Месото се реже на кубчета, а лукът – на парчета с дължина 2–3 пръста. Нанизват се на шишове като се редуват.
4
Пиле якитори 4Посоляват се леко, намазват се с олио и се готвят върху силно сгорещена оребрена плоча от двете страни до готовност.
5
Пиле якитори 5Когато са почти готови, се мажат със соса.
6
Пиле якитори 6Поднасят се с останалия сос, поръсени с подправка тогараши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Irena Ashminova се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Шоколадови профитероли
Simona Petrova коментира рецептата Фритата с праз на фурна
Desislava Ivanova се регистрира в сайта.
Росалина Иванова се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Шарлота с тиквички
Елеонора коментира рецептата Ягодов трайфъл
bouillabaisse се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта