Пълнени картофи с коприва и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2003
Пълнени картофи с коприва и гъби
 
Необходими продукти:
4 картофа (около 800 г)
1 стрък лук
1-2 шепи коприва
100 г гъби
1 кисела краставичка
1 малка шепа орехови ядки
1 стрък чесън
магданоз с корена
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнени картофи с коприва и гъби
Картофите се обелват и вътрешността им се издълбава, така че да станат като лодчици. Долната им част леко се подрязва (без да се пробива), за да стоят изправени.
2
Пълнени картофи с коприва и гъби 2
Лукът, копривата, гъбите и киселата краставичка се нарязват надребно. В тенджера се сгорещява олиото и лукът се запържва за кратко.
3
Пълнени картофи с коприва и гъби 3
Сипва се копривата, разбърква се и след 1-2 минути се добавят гъбите и киселата краставичка. Ореховите ядки се счукват в хаванче и се сипват в тенджерата. Разбърква се и се задушава на умерен огън, докато гъбите омекнат. Накрая се посолява на вкус.
4
Пълнени картофи с коприва и гъби 4
Картофите се пълнят с плънката и се подреждат в тенджера. Прибавят се нарязаната надребно вътрешност на картофите, чесънът и остърганият корен магданоз заедно със стъблата.
5
Пълнени картофи с коприва и гъби 5
Налива се вода на нивото на картофите, посолява се и ястието се задушава около 30 минути, като се внимава картофите да не се преварят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2019
лека за изпълнение, много ароматна и вкусна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: