Пълнени патладжани, запечени с моцарела

ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 02.07.2018
Пълнени патладжани, запечени с моцарела
Пълнени патладжани, запечени с моцарела
Пълнени патладжани, запечени с моцарела
Пълнени патладжани, запечени с моцарела
 
Необходими продукти:
3 патладжана
300 г кайма
1 глава лук
5-6 скилидки чесън
3-4 домата
120 г сирене „Моцарела“
олио
магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се разполовяват и се осоляват за 20 минути. След това се измиват и се издълбават. Запържват се в мазнина.

2
После се запържват лукът, чесънът и вътрешността на патладжаните. След като се запържат се добавят каймата и 2 настъргани домата. Накрая се овкусява със сол, черен пипер и магданоз.
3
Патладжаните се пълнят със сместа и се слагат във фурната за около 30 минути в намазнена тавичка с много малко вода.
4
Накрая отгоре се нарежда нарязан на шайби домат и нарязаната моцарела. Запича се до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2019
Когато ми омръзне месото, често прибягвам към патладжаните - идеален заместител, с много вариации за приготвяне.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: