Пълнени сушени чушки със свинско и кускус

Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свинска вратна пържола (200 г)
10-12 сушени чушки
1 глава лук
1 морков (30-40 г)
1 резен целина
1 кубче пилешки бульон
1 ч. ч. кускус
5 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1-2 щипки кимион
черен пипер на вкус
1/2 буркан стерилизирани домати
2 печени чушки
10 стръка магданоз
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнени сушени чушки със свинско и кускус
Пържолата се накълцва на малки късове. Маринова се със соев сос и олио и се оставя да престои 30 минути. Чушките се накисват във вряла вода и се оставят да набъбнат.
2
Пълнени сушени чушки със свинско и кускус 2
Лукът се нарязва наситно, морковът се настъргва. Запържват се за 20 секунди в предварително загрятото олио, след което се прибавя маринованото месо. Щом месото побелее, се оттегля от котлона и се подправя с червен пипер.
3
Пълнени сушени чушки със свинско и кускус 3
Плънката се връща на котлона и се сипва кускусът. Запържва се леко, налива се 1/2 л вода и се стрива бульонът. Щом кускусът поеме водата, се подправя с чубрица, кимион и червен пипер. Разбърква се.
4
Пълнени сушени чушки със свинско и кускус 4
Чушките се пълнят с готовата плънка и се нареждат в тенджера.
5
Пълнени сушени чушки със свинско и кускус 5
Продуктите за доматения сос се смесват и се пюрират. Чушките се заливат със соса, съдът се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: