Пълнени тиквички с ориз и сирене „Горгонзола“

Дата: 24.03.2010
Източник: Бон Апети
Пълнени тиквички с ориз и сирене „Горгонзола“
 
Необходими продукти:
200 г ориз
100 мл лимонов сок
200 мл зехтин
1 ч. л. зеленчуков бульон
сол на вкус
50 мл бяло вино
50 мл зехтин
100 г орехи
150 г печени червени чушки
100 мл сметана
200 г сирене „Горгонзола“ (синьо сирене)
1 кг тиквички
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се измиват и се почистват, след което се разрязват наполовина. Издълбават се с лъжица и се запичат във фурна на 200 градуса за 10 минути.
2
Оризът за плънката се сварява в 700 мл подсолена вода. Чушките се режат наситно, задушават се в зехтина и виното и се добавя свареният ориз. Тиганът се дърпа от огъня и сиренето се натрошава върху останалите продукти. Добавя се сметаната и всичко се разбърква.
3
Полуготовите тиквички се пълнят и се пекат още 10 минути на 220 градуса. Заливат се със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта