Супа от чери доматчета с яйце и фиде

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2010
Супа от чери доматчета с яйце и фиде
 
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
50 г заквасена сметана
50 г фиде
1 яйце
2 филии черен хляб
пера див лук, мащерка и чери доматчета за украса
350 г чери доматчета
400 г консервирани белени домати


Начин на приготвяне:
1
Чери доматчетата се режат на половинки и се запържват за 2 минути в зехтина, добавят се консервираните домати, като се доливат 200 мл вода. Вари се около 5 минути, добавя се стритото кубче бульон и огънят се намалява до умерен.

2
След 10 минути всичко се пасира, на тънка струя се сипва предварително разбитото яйце и след като се пресече, се добавят фидето и сметаната и се разбърква добре. Ври още 5 минути при непрекъснато бъркане и се отстранява от огъня.
3
Хлябът се препича и на дъното на всяка купичка за сервиране се поставя по половин филия. Залива се с топлата супа. Украсява се с нарязани наситно пера див лук, мащерка и чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: