Пълнени зеленчуци

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 27.05.2014
Пълнени зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г кайма
400 г ориз
15 стръка магданоз
1 с. л. доматено пюре
2 настъргани домата
1 к. л. смлян бахар и кориандър
6-7 с. л. олио
джоджен, сол и черен пипер на вкус
1 патладжан
2 чушки
2 тиквички
3 домата
4 картофа
7 гъби


Начин на приготвяне:
1
Пълнени зеленчуци
Всеки е хапвал пълнени чушки. Сега ви предлагам да разширите кръгозора на вашите вкусове и да опитате тази рецепта.
В подходяща купа сложете 500 г кайма, измит от нишестето ориз (400 г), една ситно нарязана глава лук, нарязаните наситно половин връзка магданоз и шепа мента, 1 с. л. доматено пюре и 2 настъргани домата. Добавете по 1/2 к. л. смлян бахар и смлян кориандър, а после сол и черен пипер на вкус. Накрая полейте с 3-4 с. л. олио. Хубаво омесете всичките съставки и оставете готовата кайма да отпочине в хладилника за 30 минути.

2
Пълнени зеленчуци 2
Докато плънката отпочива в хладилника, почистете и измийте зеленчуците, които ще пълните. Старайте се да направите достатъчно голяма дупка, за да можете да натъпчете после плънката. За тази цел съм използвал сниманите два уреда.
3
Пълнени зеленчуци 3
Щом станете готови, извадете плънката от хладилника и започнете да пълните зеленчуците. Да не забравите да овкусите със сол зеленчуците отвътре преди самото пълнене. На мен описаните продукти ми стигнаха за това количество плънка. Така напълнените зеленчуци можете да сготвите във тенджера или в тава, както аз съм направил.
4
Пълнени зеленчуци 4
Щом сте готови, залейте пълнените зеленчуци с две чаши вода и полейте с 3-4 с. л. олио отгоре. Аз слагам малко сол и на водата. При тенджерата похлупете с капак за да се задушат, а при тавата ги покрийте с алуминиево фолио. Щом водата заври, намалете силата на котлона или печката. Гответе на слаб огън, докато станат готови.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Микс от зеленчуци обичам ,много.Хранителни и полезни са.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: