Пълнено пиле с ориз

Ястие, което винаги е добре дошло на трапезата
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2014
Пълнено пиле с ориз
 
Необходими продукти:
1 пиле
150 г бисерен ориз
80 г краве масло
2 стръка праз лук
150 г маслини „Каламата“
250 мл бяло вино
1 с. л. горчица
2 ч. л. риган
1 скилидка чесън
1 кг моркови
сол и черен пипер на вкус
клечки за зъби или бамбукови шишчета


Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле с ориз
Празът се реже на шайби, слага се в тиган с 40 г масло и 100 мл вода и се готви под капак, докато омекне.
2
Пълнено пиле с ориз 2
Маслините се почистват от костилките, наситняват се и се прибавят към праза заедно с 1 ч. л. риган. Добавя се измитият ориз и се готви, докато стане стъклен.
3
Пълнено пиле с ориз 3
Налива се виното и се оставя на котлона, докато оризът абсорбира течността. Ако има нужда, се сипва вода. Подправя със сол и черен пипер.
4
Пълнено пиле с ориз 4
Смесват се 20 г масло, 1 ч. л. риган, горчица и стрита скилидка чесън и пилето се намазва между кожата и гърдите, а също и отвън.
5
Пълнено пиле с ориз 5
Пилето се пълни с ориза, защипва се с клечки за зъби или бамбукови шишчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се слага в тава.
6
Пълнено пиле с ориз 6
Морковите се режат наедро и се нареждат в тавата около пилето. Добавя се останалото масло и се подправя със сол и черен пипер. Пилето се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час и 15 минути, като периодично се полива със соса, който се отделя при печенето.
7
Пълнено пиле с ориз 7
Пилето се поднася с ориза и морковите, полива се със соса от печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2017
Много вкусно стана!
1.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Страхотно стана, чудесна рецепта :))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: