Зеленчуков пай

Постно вегетарианско ястие с богато съчетание на вкусове и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г леща (черна, зелена или кафява)
1 стрък розмарин
1 морков
1 корен пащърнак
1/2 глава червен лук
200 г кафяви печурки
100 г спанак
4 с. л. зехтин
1 л зеленчуков бульон
800 г картофи
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков пай
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода.
2
Зеленчуков пай 2
Морковът, пащърнакът и лукът се наситняват. Гъбите се почистват и се режат на кубчета.
3
Зеленчуков пай 3
В тиган се загрява 1 с. л. от зехтина и в него се запържват лукът, морковът и пащърнакът.
4
Зеленчуков пай 4
Сипват се гъбите, слага се розмаринът и щом всичко се позапържи, се прибавя лещата и се налива бульонът. Оставя се да къкри на слаб огън до омекване на лещата.
5
Зеленчуков пай 5
Дърпа се от огъня, клонката розмарин се отстранява, слага се спанакът и се разбърква. Сместа се разпределя във форми за крем брюле.
6
Зеленчуков пай 6
Сварените картофи се намачкват и се овкусяват с останалия зехтин, сол и черен пипер.
7
Зеленчуков пай 7
Картофеното пюре се разпределя в купичките, върху лещата.
8
Зеленчуков пай 8
Ястието се пече за 25 минути в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
Страхотен пай. Стана мим от първия път и досега съм го правилла два пъти. Интересно е, защото има и картофи и леща отдолу.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2014
Много ми допадна комбинацията от различните зеленчуци и лещата.Много приятен зеленчукое пай.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: