Зеленчуков пай

Дата: 07.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г леща (черна, зелена или кафява)
1 стрък розмарин
1 морков
1 корен пащърнак
1/2 глава червен лук
200 г кафяви печурки
100 г спанак
4 с. л. зехтин
1 л зеленчуков бульон
800 г картофи
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков пайКартофите се обелват и се сваряват в подсолена вода.
2
Зеленчуков пай 2Морковът, пащърнакът и лукът се наситняват. Гъбите се почистват и се режат на кубчета.
3
Зеленчуков пай 3В тиган се загрява 1 с. л. от зехтина и в него се запържват лукът, морковът и пащърнакът.
4
Зеленчуков пай 4Сипват се гъбите, слага се розмаринът и щом всичко се позапържи, се прибавя лещата и се налива бульонът. Оставя се да къкри на слаб огън до омекване на лещата.
5
Зеленчуков пай 5Дърпа се от огъня, клонката розмарин се отстранява, слага се спанакът и се разбърква. Сместа се разпределя във форми за крем брюле.
6
Зеленчуков пай 6Сварените картофи се намачкват и се овкусяват с останалия зехтин, сол и черен пипер.
7
Зеленчуков пай 7Картофеното пюре се разпределя в купичките, върху лещата.
8
Зеленчуков пай 8Ястието се пече за 25 минути в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
Страхотен пай. Стана мим от първия път и досега съм го правилла два пъти. Интересно е, защото има и картофи и леща отдолу.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2014
Много ми допадна комбинацията от различните зеленчуци и лещата.Много приятен зеленчукое пай.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
Анна коментира рецептата Сконс със сирене
goger се регистрира в сайта.
Aniradeva се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Мъфини с ябълки и канела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта