Мусака със заливка от прясно мляко

Дата: 03.03.2014
Източник: Maria Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Мусака със заливка от прясно мляко
 
Необходими продукти:
за сместа:
500 г кайма
1 кг картофи
1 глава лук
300 мл доматен сок
сол на вкус
червен пипер на вкус
чубрица на вкус
150 мл олио
за заливката:
500 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
2-3 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук до златисто. След това прибавяме каймата и я пържим, докато стане на трохи.
2
Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и доматеното пюре и овкусяваме с подправките. Доливаме около 350-400 мл топла вода и оставяме сместа на котлона, да поври, докато картофите поомекнат.
3
След като поомекнат картофите, в тавичка изсипваме сместа и слагаме във фурната, печем до готовност.
4
В купа разбиваме яйцата, брашното и млякото. Малко преди ястието да е напълно готово, го заливаме със соса и печем до достигане на златисто-кафява коричка. Поднасяме мусаката топла.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2014
Стандартна рецепта за приготвяне на мусака,която се използва от много български домакини и може да се намери в готварските книги,особено онези преди 89г.Останах с впечатление,че тук се публикуват интересни,непознати за потребителите на сайта рецепти.Учудена съм от избора на екипа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта