Мусака със заливка от прясно мляко

Източник: Maria Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 03.03.2014
Мусака със заливка от прясно мляко
 
Необходими продукти:
за сместа:
500 г кайма
1 кг картофи
1 глава лук
300 мл доматен сок
сол на вкус
червен пипер на вкус
чубрица на вкус
150 мл олио

за заливката:
500 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
2-3 яйца



Начин на приготвяне:
1
Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук до златисто. След това прибавяме каймата и я пържим, докато стане на трохи.
2
Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и доматеното пюре и овкусяваме с подправките. Доливаме около 350-400 мл топла вода и оставяме сместа на котлона, да поври, докато картофите поомекнат.
3
След като поомекнат картофите, в тавичка изсипваме сместа и слагаме във фурната, печем до готовност.
4
В купа разбиваме яйцата, брашното и млякото. Малко преди ястието да е напълно готово, го заливаме със соса и печем до достигане на златисто-кафява коричка. Поднасяме мусаката топла.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2014
Стандартна рецепта за приготвяне на мусака,която се използва от много български домакини и може да се намери в готварските книги,особено онези преди 89г.Останах с впечатление,че тук се публикуват интересни,непознати за потребителите на сайта рецепти.Учудена съм от избора на екипа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: