Пълнено пилешко в хрупкави кори

Хитра идея за лесна рецепта с ефектен завършек
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 бр. пилешко филе (800–900 г)
200 г кашкавал
50 г спанак
80 г сушени домати
12 бр. точени кори
80 г краве масло
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 връзка див чесън (леворда)
200 г заквасена сметана
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнено пилешко в хрупкави кори
Пилешките филета се цепват надве по дължина, но не до край (като пеперуда) и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Пълнено пилешко в хрупкави кори 2
Кашкавалът се настъргва.
3
Пълнено пилешко в хрупкави кори 3
Доматите се режат на ивички, а маслото се разтопява.
4
Пълнено пилешко в хрупкави кори 4
Върху всяко филе се слагат по листо спанак, кашкавал и домати.
5
Пълнено пилешко в хрупкави кори 5
Затварят се и се мажат с горчица от горната страна.
6
Пълнено пилешко в хрупкави кори 6
Лист от точените кори се маже с масло.
7
Пълнено пилешко в хрупкави кори 7
Върху него се слага втори лист и също се намаслява.
8
Пълнено пилешко в хрупкави кори 8
Прегъва се надве и по средата се слага филе от намазаната с горчица страна, като другата страна също се намазва.
9
Пълнено пилешко в хрупкави кори 9
Ъгълчетата на корите се прегъват и се оформят пакети. Така се приготвят всички филета.
10
Пълнено пилешко в хрупкави кори 10
Пакетите се поставят в тава с незалепващо покритие с отвора надолу и отгоре се мажат с масло.
11
Пълнено пилешко в хрупкави кори 11
Пекат се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
12
Пълнено пилешко в хрупкави кори 12
Сосът се приготвя като измитите и подсушени листа от дивия чесън се пасират заедно с половината от сметаната и сол на вкус.
13
Пълнено пилешко в хрупкави кори 13
Прехвърлят се в купа, смесват се с останалата сметана и се разбърква.
14
Пълнено пилешко в хрупкави кори 14
Пилешкото се реже надве с нож за хляб и се поднася със соса.




Съвет:
Вместо сушени домати може да използвате печени чушки.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2015
Ето снимка на вкусотията, направена от мен:
6.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
рецептата е невероятна, направих го обаче с пилешка пържола вместо с филе защото нямах за в момента в къщи. много е вкусно и с добавка със сосчето. А сосчето направих със зелен лук вместо див чесън, защото не можах да открия в магазина до нас. и пак стана много свеж сос.
5.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2014
Рецептата е супер. По- различна и интересна. Докато я четох, си помислих, че ще ми отнеме повече време и ми се стори сложна. Но всъщност е много бърза и лесна. Подходяща е, според мен, за гости. И соса е много вкусен :)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
Изключително вкусно, ефектно и бързо!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
тази рецепта съм е правил също така и с маслинова паста
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: