Яхния с телешко и спанак (Контомире)

Вкусно и лесно африканско ястие от Гана
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка плешка
400 г спанак
2 глави лук
8 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 зелена люта чушка
100 г доматено пюре
20 г пресен джинджифил
500 мл телешки бульон
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния с телешко и спанак (Контомире)
Лукът, джинджифилът и чесънът се наситняват.
2
Яхния с телешко и спанак (Контомире) 2
Чушките се режат натънко, а месото – на кубчета. В олиото се запържват лукът, чесънът и джинджифилът, добавят се и чушките.

3
Яхния с телешко и спанак (Контомире) 3
След като всичко се запържи, се сипва пюрето и се разбърква.
4
Яхния с телешко и спанак (Контомире) 4
Слага се и месото и се налива бульонът. Похлупва се и се готви на тих огън до готовност.
5
Яхния с телешко и спанак (Контомире) 5
Добавя се предварително почистеният и нарязан наедро спанак и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Яхния с телешко и спанак (Контомире) 6
Разбърква се и се оставя под капак за 7–8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Отличен вкус! Лесна рецепта. За първи път готвя месо с джинджифил и комбинацията е вдъхновяващо откритие за мен! Определено ще приготвя тази рецепта отново :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2014
Спанакът заместих с лапад.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: