Карамелизирано свинско филе

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 29.04.2014
Карамелизирано свинско филе
 
Необходими продукти:
500 г свинско филе
2 ч. ч. зехтин за пържене
2 скилидки чесън
2 с. л. кафява захар
1 с. л. сок от портокал
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свинското филе се нарязава на парчета с дебелина 1 см.
2
Месото се запържва в предварително загрят със зехтин тефлонов тиган. След като се обработи термично от всички страни, филето се маха от котлона. Поставя се в дълбока чиния и се покрива с фолио за да се запази топлината му.
3
В същия тиган се запържват и задушават двете стрити скилидки чесън. Към тях се прибавят кафявата захар, портокаловият сок, солта и черният пипер.
4
Свинските филета се връщат в приготвената в тигана марината. Запържват се отново за около 3-4 минути, без да се похлупва тигана, за да готовата марината да попие в месото и частично да се изпари.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: