Спаначено ризото на фурна

Богато на аромат и вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
260 г ориз „Балдо”
4 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
800 мл зеленчуков бульон
200 г почистен спанак
200 г замразен грах
300 г заквасена сметана
4 с. л. зехтин
200 г пушен бекон
сол и черен пипер на вкус
40 г сирене „Грана падано”


Начин на приготвяне:
1
Спаначено ризото на фурна
В тава се сгорещява зехтинът и в него закратко се запържват наситнените пресен лук и скилидки чесън.
2
Спаначено ризото на фурна 2
Прибавя се оризът и също се запържва закратко.
3
Спаначено ризото на фурна 3
Налива се виното.
4
Спаначено ризото на фурна 4
Щом виното се изпари, се сипва бульонът.
5
Спаначено ризото на фурна 5
Подправя се със сол, черен пипер и по желание с индийско орехче.
6
Спаначено ризото на фурна 6
Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, като на десетата минута оризът трябва да се разбърка.
7
Спаначено ризото на фурна 7
Беконът се реже на кубчета и се запича на сух тиган, докато стане златист, отцежда се върху салфетка. Спанакът се реже наедро.
8
Спаначено ризото на фурна 8
Към готовия ориз се слагат грахът, спанакът и беконът и се разбъркват, за да омекне спанакът. Ако има нужда, тавата се връща в изключената и все още топла фурна за 5 минути.
9
Спаначено ризото на фурна 9
Добавя се сметаната.
10
Спаначено ризото на фурна 10
Разбърква се добре.
11
Спаначено ризото на фурна 11
Ризотото се поднася веднага, поръсено с люспи „Грана падано”.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2017
Нямах зеленчуков бульон и сложих пилешки - вкусно стана.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2014
Страхотна,бърза лесна и невероятно вкусна вечеря се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: