Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела

Дата: 04.04.2013
Източник: Бон Апети
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела
 
Необходими продукти:
500 г пълнозърнесто брашно
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
10 г суха мая
300 мл хладка вода
1 с. л. захар
1 щипка сол
1 яйце за намазване
маково семе за поръсване
за плънката:
200 г печено пилешко филе
250 г сирене „Моцарела“
50 г черни маслини без костилки
1 скилидка чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела


Маята се в разтваря в част от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне. В брашното се прави кладенче и се сипват зехтинът, солта, шупналата мая и останалата вода.

 


2
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 2
Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса за около 2 часа, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


3
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 3
След това се разточва на правоъгълник, от лявата и дясната страна по дължината на тестото се правят прорези така, че да се получат нещо като ресни.

 


4
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 4
В средата се поставя накъсаната моцарела, пилешкото филе, нарязано на тънко, накълцаната скилидка чесън и нарязаните на шайби маслини.

 


5
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 5
Тестото се затваря, като се прехлупват ресните. Оставя се да втаса покрито с кърпа.

 


6
Пълнозърнест хляб с пилешко и моцарела 6
Намазва се с яйце и се поръсва с мак. Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, до готовност.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотен хляб се получи, аз замених само пилешкото със салчичон! Но беше супер вкусен!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Разкошен хляб , аз го направих със зелени маслини ,пържено пилешко и понеже забравих да си купя моцарела сложих кашкавал и топено сиренце , отгоре също настъргах кашквал, а в тестото сложих вместо вода прясно мляко и бяло брашно (аз май всичко съм сменила :) ) но е страхотен хляб
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Стана уникален!Пробвайте
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Обичам различните хлябове и ги правя . Ще пробвам и този :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта