Панагюрска баница "Сладката Ани"

Гост: Роси Генчева
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2008
Панагюрска баница
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори за баница
кокосови стърготини за поръсване
250 г кисело мляко
250 г захар
125 г масло
5 яйца
1 пакетче бакпулвер
3 ч. ч. вода
2 ч. ч. захар
2-3 пакетчета ванилия
кората на 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Панагюрска баница
Корите се нагъват плътно като плисе и се нареждат в намаслена тава.
2
Панагюрска баница
Яйцата се разбиват със захарта, разтопеното масло и смесеното с бакпулвера кисело мляко.
3
Панагюрска баница
Корите се запичат във фурна на 160 градуса до зачервяване.
4
Панагюрска баница
Заливат се с яйчената смес и отново се запичат 15-20 минути във фурната.
5
Панагюрска баница
Захарта за сиропа се разтваря в 3 ч. ч. вода. Прибавят се настърганата кора от лимон и ванилията и с получения сироп се полива изпечената баница. Преди поднасяне се поръсва с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: