Пандишпанено руло

Пухкаво и сладко изкушение
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.04.2014
Пандишпанено руло
 
Необходими продукти:
6 яйца
12 с. л. захар
12 с. л. брашно
1 пакетче бакпулвер
банан
масло

за плънката:
сладко по желание


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се отделят от белтъците в отделни купи. Белтъците се разбиват с миксер, заедно със захарта, до получаването на гъста, хомогенна смес (пухкава пяна). Жълтъците се смесват с бакпулвера и се прибавят към белтъците на сняг. Към тях постепенно се сипва и брашното.
2
Сместа се изсипва в тава, покрита с намазана с олио хартия за печене. Разпределя се равномерно, за да е равен блатът и се пече около 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
3
Изпеченият блат се слага върху тензух или кърпа, хартията се маха и леко се навива на руло, докато е още топъл.
4
Смесваме масло със сладко или по желание може шоколад или сметана. Намазваме целия блат и нареждаме кръгчета банан. Навиваме отново на руло и украсяваме отгоре по желание!
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Вкусно и лесно. Сладкото не трябва да е много течно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: