Пандишпанов кекс със сини сливи и лешници

Източник: Vladislava Lilova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.09.2016
Пандишпанов кекс със сини сливи и лешници
Пандишпанов кекс със сини сливи и лешници
Пандишпанов кекс със сини сливи и лешници
Пандишпанов кекс със сини сливи и лешници
Пандишпанов кекс със сини сливи и лешници
 
Необходими продукти:
500 г пресни сини сливи
200 г лешници
200 г краве масло
200 г пудра захар
4 яйца
200 г брашно
1 пакетче бакпулвер
2 с. л. кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Запазете няколко лешника за декорация, а останалите запечете леко на тиган. Оставете ги да изстинат и след това ги смелете в блендер, до получаването на брашно. Запазете 2 с. л. за украса.
2
Нарежете половината сливи на парченца, а останалите – разполовете.
3
В купа разбийте маслото и захарта, до получаване на мека кремообразна смес. Добавете постепенно яйцата, като разбивате постоянно. След това по същия начин изсипете и брашното, предварително смесено с бакпулвера. Накрая прибавете смлените ядки и парченцата сливи.
4
Изсипете сместа в тавата и подредете отгоре половинките сливи. Разбъркайте лешниците с кафявата захар и ги поръсете най-отгоре.
5
Кексът се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изчакайте готовия кекс да изстине добре и го поръсете с пудра захар.



Съвет:
Може да използвате плодове по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: