Пангасиус с лимонено ризото

Източник: dashay
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.12.2013
Пангасиус с лимонено ризото
 
Необходими продукти:
за рибата:
2 филета от пангасиус
масло
сол и пипер

за лимоненото ризото:
175 г ориз за ризото
1 малка глава лук
1-2 л зехтин
600 мл зеленчуков бульон
1 лимон
50 г пармезан
масло

за тиквичките:
2 тиквички
2-3 скилидки чесън
масло
1 л зехтин


Начин на приготвяне:
1
В малко количество зехтин се запържва леко, докато стане златисто кафяв нарязаният лук. Прибавя се оризът и се разбърква, докато оризът стане прозрачен. Прибавя се малко количество от бульона, колкото да се покрие ориза и на слаб огън се разбърква отвреме на време, докато поеме бульонът. Така стъпка по стъпка се добавя всичкият бульон. 5 минути преди ризотото да е готово, се добавя настърганата кора и изцеденият сок от лимона.
2
Рибното филе се подсушава и се подправя със сол и пипер. В тиган се загрява една бучка масло и се слага филето за около 3 минути от едната страната, след което се обръща, докато се опече и от другата страна и се маха от тигана.
3
Тиквичките се нарязват на ленти или на кръгчета (по желание). Загрява се малко зехтин и масло в тигана и се слагат тиквичките заедно с пресования чесън и се готвят, докато омекнат.
4
Когато ризотото е готово, се маха от котлона и се слага една бучка масло и пармезанът. Разбърква се и се покрива за около минута.
5
Сервира се, като се слага малко количество (1-2 лъжици) ориз в средата на чинията. Тиквичките се слагат отстрани и отгоре се слага филето от рибата.

Добър Апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: