Панирана леворда

Интересна идея за предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно от спелта
2–3 връзки леворда (див чесън)
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене

за соса:
200 г кисело мляко
1/4 връзка копър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Панирана леворда
Левордата се почиства и се нарязва на едро. Разбърква се с брашното в купа и се овкусява със сол и черен пипер. Наливат се около 300 мл вода и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
2
Панирана леворда 2
Зехтинът се загрява в тиган с незалепващо покритие. С лъжица се гребва от сместа и се пуска в тигана.
3
Панирана леворда 3
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Панирана леворда 4
Копърът се наситнява и се разбърква с киселото мляко. Овкусява се със сол.
5
Панирана леворда 5
Панираната леворда се поднася с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2017
Приятна лека вечеря :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: