Панирани сиренца с мед, орехи и босилек

ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.01.2014
Панирани сиренца с мед, орехи и босилек
 
Необходими продукти:
за сместа:
400 г краве сирене
2 с. л. мед
50 г орехови ядки
1 щипка сух босилек

за панировката:
100 г бяло брашно тип 500
100 г галета
2 яйца
250 мл слънчогледово олио


Начин на приготвяне:
1
Първо рендосваме сиренето в подходящ съд и към него добавяме медът,босилекът и натрошените орехи. След това разбъркваме с ръце до получаването на еднородна смес.
2
От готовата смес оформяме 16 еднакви топчета. Панираме ги първо в брашното, после в яйце и накрая в галета. Сгорещяваме олиото и пържим на маслена баня,като пак потапяме в яйце. Изваждаме сиренцата,върху кухненска хартия,за да попие излишната мазнина. Според мен, са подходящи, за консумация с изстудено бяло вино или розе. Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
Опитай да прочетеш рецептата и може да спреш да се чудиш.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Супер предястие, ще го направя, но сиренето ще го панирам на хапки, а отгоре ще го полея с мед и орехи....сега се зачудех, къде да сложа босилека ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: