Пържен гювеч

Авторска рецепта
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 27.12.2013
Пържен гювеч
 
Необходими продукти:
800 г маринован свински стек - врат
400 г лук
880 г картофи
500 г грах от консерва
500 г култивирана печурка
1 патладжан
1 тиквичка
1 морков
8 червени чушки
4 домата
олио за пържене
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пържен гювеч
Обикновено отивам в някой от големите хипермаркети и купувам маринованият свински стек от там. Можете да си изберете по ваш вкус, с каква марина да бъде. Аз предпочитам тези с чесън и зелени подправки. И така, сложете картофите и моркова с малко сол да се варят. Нарежете на парченца патладжана и го натопете в солена вода да се изкисва.
2
Пържен гювеч 2
Изпечете чушките и ги обелете. Почистете и нарежете на парченца гъбите и тиквичката. Отделете ги на страна без да ги смесвате в отделни съдинки. Нарежете лука на едро. Отворете граха и го отцедете. Почистете и нарежете на парченца сварените картофи и моркова. Сложете ги във фритюрника и ги изпържете до златисто-кафяво.
3
Пържен гювеч 3
Добре отцедените изпържени продукти събирайте в голяма купа. По същият начин изпържете гъбите, тиквичката, чушките, граха и лука.
4
Пържен гювеч 4
Докато пържите, сложете пържолите на грила и ги изпечете по ваш вкус. Аз ги харесвам добре изпечени. Ако имате грил на дървени въглища – още по-добре стават.
5
Пържен гювеч 5
Към всичките изпържени съставки прибавете нарязаните на парченца изпечени пържоли.
6
Пържен гювеч 6
Овкусете със сол и разбъркайте. Поднесете веднага, докато е топло и украса от нарязани на резени домати.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Нетрадиционно, но вкусно ястие по популярна българска гозба.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: