Бърз крем с праскови
Лора и Стоян
5. |
Изпрати
лично съобщение |
![]() 23.08.2016 На мен цветът ми се получи, харесва ми много и бих го направил отново
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
![]() 03.12.2015 Малко е бледичък, но е вкусен!
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
30.09.2015 Да добавя още, че и при мен не се получи жълт цвят, защото сорта на пъпеша беше бяло-зеленикав (макар и сочен и сладък). Но това не беше кахърът ми. Вкусът на пъпеш не се усещаше в сутляша (а бях сложила 500 г изчистен). Следващият път ще сложа двойно повече пъпеш + евентуално парченца сух пъпеш (за подсилване на аромата).
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
27.09.2015 Наситеният жълт цвят зависи най-вече от сорта на пъпеша . Колкото по-жълто е \"месото\" на суровия пъпеш, толкова по-жълт е и крема. Другият трик - тай-вече използван при рекламните снимки от редица кулинарни сайтове е използването на куркума или сладкарска боя - за получаване на по-ефектен цвят на сладкиша.
Важните са вкусът и фантазията при декорацията :)
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
![]() 30.08.2015 Нещо не стана толкова жълто :(
|
Толкова сме свикнали морковите да са оранжеви на цвят, че почти не бихме могли да...
Всички сме чували, че колкото по-тъмно на цвят е брашното, толкова по-пълнозърнесто и съответно –...
Вече броим часовете до премиерата на новия шести сезон на „Бон Апети“ по 24Kitchen. Знаем, че...
Ароматерапия в кухнята Дори и на пръв поглед да звучи невероятно, приготвянето на храна с цветя,...
Родината на сладките картофи (патати) е районът на Централна Америка и Карибските острови. Според археологически...