Паста с боб и миди

Дата: 10.08.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г черноморски миди
500 г паста фусили
200 г чери домати
50 мл зехтин
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
2 люти сушени чушлета
1/4 връзка босилек
1 ч. л. майоран
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с боб и мидиПастата се вари в голямо количество подсолена вода, не трябва да бъде напълно готова, а да остане леко твърда в средата. Отцежда се, а водата се запазва.
2
Паста с боб и миди 2Бобът се отцежда и се пасира със 100 мл от водата от варенето на пастата.
3
Паста с боб и миди 3Бобеното пюре се прекарва през цедка, за да няма люспи.
4
Паста с боб и миди 4Целината се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се накълцаният чесън, стритите люти чушлета и майоранът.
5
Паста с боб и миди 5Наливат се 50 мл от водата от варенето на пастата.
6
Паста с боб и миди 6Слагат се добре почистените миди и съдът се похлупва. Мидите се задушават, докато се отворят.
7
Паста с боб и миди 7Прибавят се пастата и пюрето от боб, посолява се и се готви още 2–3 минути. Ако е нужно, се налива от водата от варенето на пастата.
8
Паста с боб и миди 8Преди сервиране се прибавят разполовените доматчета, наситненият босилек, по желание – и малко зехтин.
9
Паста с боб и миди 9Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта