Паста с боб и миди

Бърза рецепта с летен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г черноморски миди
500 г паста фусили
200 г чери домати
50 мл зехтин
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
2 люти сушени чушлета
1/4 връзка босилек
1 ч. л. майоран
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с боб и миди
Пастата се вари в голямо количество подсолена вода, не трябва да бъде напълно готова, а да остане леко твърда в средата. Отцежда се, а водата се запазва.
2
Паста с боб и миди 2
Бобът се отцежда и се пасира със 100 мл от водата от варенето на пастата.
3
Паста с боб и миди 3
Бобеното пюре се прекарва през цедка, за да няма люспи.
4
Паста с боб и миди 4
Целината се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се накълцаният чесън, стритите люти чушлета и майоранът.
5
Паста с боб и миди 5
Наливат се 50 мл от водата от варенето на пастата.
6
Паста с боб и миди 6
Слагат се добре почистените миди и съдът се похлупва. Мидите се задушават, докато се отворят.
7
Паста с боб и миди 7
Прибавят се пастата и пюрето от боб, посолява се и се готви още 2–3 минути. Ако е нужно, се налива от водата от варенето на пастата.
8
Паста с боб и миди 8
Преди сервиране се прибавят разполовените доматчета, наситненият босилек, по желание – и малко зехтин.
9
Паста с боб и миди 9
Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: