Паста с боб и миди

Дата: 14.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г черноморски миди
500 г паста фусили
200 г чери домати
50 мл зехтин
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
2 люти сушени чушлета
1/4 връзка босилек
1 ч. л. майоран
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с боб и мидиПастата се вари в голямо количество подсолена вода, не трябва да бъде напълно готова, а да остане леко твърда в средата. Отцежда се, а водата се запазва.
2
Паста с боб и миди 2Бобът се отцежда и се пасира със 100 мл от водата от варенето на пастата.
3
Паста с боб и миди 3Бобеното пюре се прекарва през цедка, за да няма люспи.
4
Паста с боб и миди 4Целината се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се накълцаният чесън, стритите люти чушлета и майоранът.
5
Паста с боб и миди 5Наливат се 50 мл от водата от варенето на пастата.
6
Паста с боб и миди 6Слагат се добре почистените миди и съдът се похлупва. Мидите се задушават, докато се отворят.
7
Паста с боб и миди 7Прибавят се пастата и пюрето от боб, посолява се и се готви още 2–3 минути. Ако е нужно, се налива от водата от варенето на пастата.
8
Паста с боб и миди 8Преди сервиране се прибавят разполовените доматчета, наситненият босилек, по желание – и малко зехтин.
9
Паста с боб и миди 9Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта