Патладжани с кускус

Леко и приятно лятно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи патладжана
100 г кускус (без варене)
100 г кисело мляко
200 мл зеленчуков бульон
50 мл студено пресован зехтин (+ за намазване)
1–2 розови домата
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Патладжани с кускус
Патладжаните се разполовяват по дължина. Осоляват се и се оставят за 20 минути. След това се измиват и се подсушават.
2
Патладжани с кускус 2
Намазват се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 20–30 минути.
3
Патладжани с кускус 3
Бульонът се кипва и кускусът се залива с него.
4
Патладжани с кускус 4
Овкусява се с половината зехтин и сол и съдът се покрива с фолио за свежо съхранение. Кускусът се оставя така за около 10 минути да се запари и да набъбне.
5
Патладжани с кускус 5
Чесънът се стрива на паста, доматите се режат на кубчета, магданозът се наситнява.
6
Патладжани с кускус 6
Кускусът се разбърква внимателно с вилица. Овкусява се с останалия зехтин, в него се разбъркват доматеното конкасе и магданозът.
7
Патладжани с кускус 7
Киселото мляко се овкусява с чесновата паста и сол.
8
Патладжани с кускус 8
Патладжаните се намазват с киселото мляко и се поръсват със салатата от кускус.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2018
За хора, които не консумират патладжани често, тази рецепта се оказа добро попадение - леко и приятно.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2017
Много вкусно! Но се наложи да сваря кускуса, защото само с накисване беше останал жилав. Иначе си облизахме пръстите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: