Паста с тиквички

Постен, но много апетитен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г паста „Лингуини“
80 г зелени маслини (без костилки)
80 мл зехтин „Екстра върджин“
2 зелени тиквички
4 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. лют пипер (на люспи)
сол и пипер меланж на вкус

за „пармезана“:
50 г сурови лешници
2–3 с. л. хранителна мая
1/2 ч. л. сух чесън
кората от 1 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста с тиквички
Пастата се вари в подсолена вода, докато стане „ал денте“.
2
Паста с тиквички 2
С помощта на белачка от необелените тиквички се изрязват тънки дълги ивички.
3
Паста с тиквички 3
Пресният лук, чесънът и магданозът се накълцват, а маслините се разполовяват по дължина.
4
Паста с тиквички 4
Тиквичките се запържват за кратко в зехтина, прибавят се чесънът, пресният лук, маслините и магданозът. Разбърква се и се овкусява с лют пипер.
5
Паста с тиквички 5
Добавя се пастата, както и един черпак от водата, в която се е варила. Овкусява се със сол и пипер меланж.
Разбърква се.

6
Паста с тиквички 6
Лешниците, маята, сухият чесън, лимоновата кора и солта се смилат.
7
Паста с тиквички 7
Пастата се поднася с „пармезана“ от ядки.




Съвет: Сърцевината на тиквичките може да се използва за приготвяне на друго ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Моите са съвсем сурови с тученица. Ще опиша рецептата.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2016
Добавих и брюкселско зеле, топено сирене и лимонов сок, стана много приятно!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Наистина са много вкусни. Накрая настъргах обикновен кашкавал вместо \"пармезана\"
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Много вкусно стана !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: