Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“
 
Необходими продукти:
500 г агнешки котлети
20 мл зехтин
сол и бял пипер
1 патладжан
20 г сусамов тахан
1 скилидка чесън
3-4 стръка магданоз
10 мл зехтин
сокът от 1 лимон
1 с. л. заквасена сметана
сол и бял пипер на вкус
6-7 стръка магданоз
150 г домати
20 г булгур
сокът от 1 лимон
10 мл зехтин
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“
Патладжанът се надупчва леко и се пече 15–20 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна. Агнешкият котлет се разделя на две, почиства се от кожата и ципата и се овкусява със сол и бял пипер.
2
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“ 2
Зехтинът се сгорещява в тиган и месото се запечатва за кратко от всички страни. След това се прехвърля в тава и се пече в сгорещена до 180–200 градуса фурна, докато се получи златиста коричка.
3
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“ 3
Доматът се почиства от семките и ципата и се нарязва на кубчета. Магданозът се нарязва наситно. Прибавя се булгурът (предварително накиснат 12 часа в хладка вода), овкусява се със сол и бял пипер и лимонов сок и се разбърква.
4
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“ 4
Патладжанът се обелва и се нарязва наситно в купа. Прибавят се накълцаните чесън и магданоз, сусамовият тахан, 1 с. л. заквасена сметана и се овкусява със сол и бял пипер. Прибавят се с наситнения магданоз и лимоновия сок.
5
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“ 5
В чиния за сервиране с ринг се оформя канапе от „Баба Гануш“, отстрани се разпределя табулето. Котлетът се разделя на две и се поставя от двете страни и се декорира с чери доматчета и листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: